Nieuwsbrief | 29 november 2020

Lieve mensen,

Zo! Bijna Sinterklaas! Surprises op de post gedaan? Gedichten verzonden? Zoom ingesteld? Wat een gedoe! Maar, ook al is alles ‘anders dan anders’ en niet ‘met z’n allen’, een beetje gezelligheid is wel leuk op 5 december. Toch?

Enfin, we bedachten een SinterklaasSnacktas. Tja, wat doe je daar dan in? In ieder geval geen driegangenmenu met amuse… Bitterballen dan? Een schier onmogelijke zaak en ‘worst en kaas’ is ook zo ‘worst en kaas’! ‘Spaans is leuk’, dachten we, tenslotte komt ‘de enige echte’ uit de Meije… uhu… uit Spanje en het werden dus Tapas. Denk aan champiñones en adobo, empanadas, codornices al Jerez, Jamón Serrano, chorizo en sidra, albóndigas al salsa de almandra en gambas al ajillo.

Winter-Sangria als aperitief en voor de grotere trek paella marinera.

Onze chefs kregen het benauwd bij het zien van zoveel Spaans maar ach Google translate is er goed voor: gemarineerde champignons, empanadas, kwartelpootjes, Serranoham, chorizo in cider, gehaktballetjes in amandelsaus, knoflookgarnalen, misschien nog een verrassinkje en de vispaella. Alles op Watergeuzen-manier want tenslotte zitten we niet in Spanje. En… hoera! Je hoeft aan deze tas zelf niet meer zoveel te doen, dat is ook wel eens lekker…

De tas is dit keer € 29,50 p.p. en het volgende kan extra besteld worden:
Witte bonensoep met chorizo € 6,50 p.p.
Cecina Casalba (gedroogd rundvlees, 100 gram) € 14,00
Joselito Paleta (30 maanden gedroogde ham, 100% Iberico, 70 gram) € 17,50
Joselito Vintage 2013 (voor als je echt eens één van de zeldzaamste ham, 100% Iberico, ter wereld wilt proeven! 70 gram) € 29,50
• Drie stukjes Spaanse kazen (van Bourgondisch Lifestyle, 60 gram) € 7,50
• Fles licht wit: Verdejo Tramoya Bodegas Don Diego 2019 € 9,00
• Fles vol wit: Godello Louro Do Bolo 2019 € 22,00
• Fles krachtig rood: Rioja Muga ‘Reserva’ 2016 € 25,00

Bestellingen graag per email voor dinsdagavond a.s., daarna volgt op woensdag onze bevestiging en kunnen de tassen zaterdag 5 december a.s. opgehaald worden tussen 14:00 – 16:00 uur.

Zondag 6 december komt er weer een nieuwsbrief jullie kant op. Daarin staat dan te lezen hoe wij het einde van het jaar willen invullen. De tekstschrijver zint op mooie woorden… ☺

Goede week gewenst, de Watergeuzen

Wij zoeken collega’s!

We hebben een fijn team, gerestyled restaurant, aardige gasten en fantastische leveranciers die de mooiste ingrediënten brengen. We houden van stijl, creativiteit, smaak en humor.

Lees meer »