Nieuwsbrief | 22 november 2020

Zo! Op weg naar de zevende take-away-tas! Van alles wat we hadden kunnen bedenken? Geen zevende tas in ieder geval! Maar goed, wat we er ook van vinden en hoe we hier ook instaan, we gaan vol goede moed met de nieuwe tas aan de slag…

Wat is het thema dit keer? Lastig! Een wild(e)tas zou voor de hand liggen maar haas is ‘not done’, fazant niet om aan te komen, wild konijn niet geliefd, de eenden zijn te oud en hert hebben we al gedaan. Na enig gekrakeel bedenken we een ‘tas met klassiekers’. Klassiekers van ons en van anderen… oeiii.

Deze take-away-tas is zaterdag 28 november a.s. tussen 14.00 – 16.00 uur op te halen (alleen op bestelling).

We beginnen met een gouwe ouwe als amuse: een mini slokje mosterdsoep! Nu overal verkrijgbaar, maar ‘toen’ stonden we aan de wieg van deze uitvinding en hebben zoveel liters verkocht dat ie een beetje in onmin is geraakt… Dan een warm voorgerechtje dit keer. Een kleine marbré van witvis, zalm en mozzarella met die ontzettend lekkere bieslookroom. Echt een ‘Sjanie-ding’; veel en graag gemaakt. Als hoofdgerecht hebben we het moeilijk. De ongeëvenaarde Béarnaise van Cor is niet op te warmen, paling (in ’t groen) is gesloten tijd op Nieuwkoop, snoekbaars al gedaan… Ai, we weten het: kalfslende ‘Stroganoff’: een hot item afgelopen zomer en nu in de tas! Linguine er bij… Het dessert is direct duidelijk: Crèpes Suzette; onvervalst en echt gepikt. Vroeger, met veel gedoe, aan tafel bereid. Nu de sinaasappelsaus van chef Bas, is ie toch net ff anders… En ja hoor tassenfans, wie kent het niet? Het groene mintijs zit er ook in! Voor bij de koffie natuurlijk!

Menu € 35,00 p.p.

De klassieke extra’s te bestellen:
• Een derde zijde Bawykov® Zalm (ca. 300 gram) € 18,50
• Een hele zijde Bawykov® Zalm (ca. 1 kilo) € 48,50
• Bisque d’homard € 9,50 p.p.
• ½ kreeft Thermidor € 18,50
• Fles wit: Saint-Véran, Stephane Brocard Bourgogne 2018 € 17,50
• Fles rood: Bourgogne Pinot Noir, Theulot-Juillot 2018 € 18,00

Bestellingen graag per email voor dinsdagavond a.s., daarna volgt op woensdag onze bevestiging en kunnen de tassen zaterdag 28 november a.s. opgehaald worden tussen 14:00 – 16:00 uur.

En zo gaan we, opgewekt, op weg naar de ‘Sinterklaas Snacktas’ waarover volgende week meer.

Fijne dag, De Watergeuzen

Fashion & food

Donderdag 21 maart 2024 organiseren we samen met Rosa Underwear een lingerie­­- en badmodeshow in combinatie met een welkomstdrankje, diner en koffie. € 39,50 per

Lees meer »

Wij zoeken collega’s!

We hebben een fijn team, gerestyled restaurant, aardige gasten en fantastische leveranciers die de mooiste ingrediënten brengen. We houden van stijl, creativiteit, smaak en humor.

Lees meer »