Nieuwsbrief | 16 januari 2022

Lieve mensen,

Het eind lijkt in zicht. De vraag of we werkelijk over 10 dagen open mogen, of dat ‘ze’ over 10 dagen pas gaan kijken of we over 10 dagen open mogen, is nog in nevelen gehuld maar dat neemt niet weg dat wij er zin in hebben: lekker koken, gastvrij zijn en jullie als vanouds verwennen. Nog even…

Ondertussen proberen we de treurnis en het onbegrip van de afgelopen lockdown snel te vergeten en zijn we lekker bezig: onderhoud, schoonmaak, voorraad tellen, jaarcijfers ’21 naar de accountant… We struinen websites af of er nog iets te leren valt, we bedenken nieuwe gerechten en koken ‘proef’. Natuurlijk is de nieuwe kaart al klaar en liggen de wijnen op temperatuur. De bestellingen zijn – op afroep – geplaatst. We zijn er helemaal klaar voor!

Echter: het is bijna niet te geloven, we doen eerst nog één keer een take-away-tas! De tas waarvan we 23 ‘tassen’, met dik 6.000 menu’s, geleden al zeiden: ‘dat thema houden we in ons achterhoofd’. Captain’s dinner ☺☺☺. Geïnitieerd door Bas, enthousiast ontvangen door Cor en met achterdocht bekeken door de Watergeuzendames want: is het wel Watergeuswaardig? Natuurlijk wel: ’t is winter, ’t is lekker en ’t is ff wat anders! Daar word je toch blij van? Zeker!

Maar wat zit er dan wel in die captain’s dinnertas? Kapucijners natuurlijk, stroop, zoetzure pickles, appelmoes, gebakken spek en uien, draadjesvlees en gebakken piepertjes (rauw gebakken, zoals oma de Geus ze maakte bij dit feestmaal). Piccalilly niet vergeten en voor bij de salade mesclun een lekker flesje vinaigrette. Hebben we dan nog een ‘toetje’? Schrik niet: griesmeelpudding met bessensap, maar die moet je misschien tot de volgende dag bewaren ☺☺☺. Bij Bierloods22 vonden we nog een flesje ‘Gudzekop bier’, proost! Menuprijs € 32,50 p.p. 

De wijnliefhebber kan een mooie fles cabernet franc van Kaap de Goede Hoop (Kalk Bay Vineyards 2017) extra bestellen. De wijngaard ligt slechts 200 meter van de kust 😜: € 20,00 per fles. 

Wanneer ophalen? A.s. zaterdag, de 22ste januari tussen 14:00 en 16:00 uur. Wel snel voor donderdagavond per email bestellen. Daarna volgt de bevestiging/rekening op vrijdag.

Dit was het dan. We gaan vrolijk op weg naar een heerlijk voorjaar en een zwoele zomer. Dank voor het telkens weer lezen van de nieuwsbrieven en het bestellen van de tassen! Kijk af en toe op de onze website… Ga er lekker op uit en geniet! 

De Watergeuzen

Fashion & food

Donderdag 21 maart 2024 organiseren we samen met Rosa Underwear een lingerie­­- en badmodeshow in combinatie met een welkomstdrankje, diner en koffie. € 39,50 per

Lees meer »

Wij zoeken collega’s!

We hebben een fijn team, gerestyled restaurant, aardige gasten en fantastische leveranciers die de mooiste ingrediënten brengen. We houden van stijl, creativiteit, smaak en humor.

Lees meer »