Nieuwsbrief | 10 januari 2021

Lieve mensen,

Daar zijn we weer!

Na een week van bittere kou in de Watergeus, zijn de nieuwe verwarmingsketels weer op stoom en hebben we de inhoud van de Wintersporttas voor zaterdag 16 januari a.s. samengesteld. Het wordt niet onze ‘lichtste’ tas ooit maar wat was het leuk om met elkaar die wintersportgerechten te maken en vooral… te proeven! We zijn het met elkaar eens en gaan de volgende volgende hart- en lijfverwarmende gerechten maken:

Een kleine Bündnerplatte voor bij de borrel (zie onder voor eventueel wat extra kaas). We starten met een goulashsoep gevolgd door een tartiflette met ja, ja, een klein tournedootje met ‘jus’ en zoet zuur. De tartiflette is ‘eigen’ variant op de aardappeltaart van de Fransen, het moet nog wel een beetje Watergeus- en Bib-Gourmand-waardig zijn (alhoewel je natuurlijk uren kunt discussiëren of zo’n tas daar ooit aan voldoet). Voor ‘toe’ Kaiserschmarren, traditioneel met huisgemaakte appelmoes en, oké, in het kader van bovenstaande uitspraak ook nog een bolletje notenijs! Bij de koffie dit keer een huisgemaakte Immihüngler naar recept van Jimmy van Restaurant Parsenn in Conters im Prättigau. Drink deze lekkere Schnapps steenkoud bij een espressootje. Menuprijs € 35,00 p.p.

Je leest het: de tassenparade vervolgt zijn bizarre reis. We zetten nog in op een Vistas op 30 januari want, als het goed is, is er dan skrei en zijn er de eerste raapsteeltjes… oh, oh! Daarna denken we dat we niet ontkomen aan een chique Valentijntas maar dan… ja dan…? Oh ja, dan komt er een Elfstedentocht… Is ook zo…

Als gewoonlijk kun je weer zalm bestellen. De kazen zijn dit keer Alpkazen ‘what else’? En de wijn, hoe kan dat ook anders? Een witte Zwitser en een rode Oostenrijker.

Extra te bestellen:
• Een derde zijde Bawykov® Zalm (ca. 300 gram) € 18,50
• Een hele zijde Bawykov® Zalm (ca. 1 kilo) € 48,50
• Drie stukjes Alpkäse van Bourgondisch Lifestyle (100 gram) € 7,50
• Fles wit: Fendant, Les Terrasses 2019 Valais € 20,50
• Fles rood: Zweigelt, Claus Preisinger 2019 Burgenland € 16,00

Bestellen kan per email tot dinsdagavond 12 januari a.s. daarna volgt op woensdag de bevestiging. Zaterdag 16 januari a.s. staan we dan weer met de take-away-tassen klaar tussen 14:00 – 16: 00 uur, graag tot dan.

Fijne dag! De Watergeuzen

Fashion & food

Donderdag 21 maart 2024 organiseren we samen met Rosa Underwear een lingerie­­- en badmodeshow in combinatie met een welkomstdrankje, diner en koffie. € 39,50 per

Lees meer »

Wij zoeken collega’s!

We hebben een fijn team, gerestyled restaurant, aardige gasten en fantastische leveranciers die de mooiste ingrediënten brengen. We houden van stijl, creativiteit, smaak en humor.

Lees meer »