20 december 2018 / Puntjes op de i!

We zijn alweer drie weken met ons ‘gewone’ werk bezig. Toch rennen er nog dagelijks elektriciens, timmermannen en communicatiewonderen naar binnen. De puntjes op de i is aanzienlijk meer werk dan we dachten!

Het is nog mooier geworden nu het een beetje meer aangekleed is. De winterfoto’s hangen aan de muur en we hebben de verlichting naar onze hand gezet, alle lichtplannen ten spijt. We beginnen onze weg te vinden en de reacties van onze gasten zijn meer dan positief. Het is nog niet helemaal af, er moet nog een nieuwe tafel voor de bar en we kijken naar stoelen, wat ook weer een hele actie dreigt te worden. Overigens lijkt het er op dat het timmeren van een stoppenkast een heel gedoe is en ook de garderobe laat nog even op zich wachten. Stiekem krijg ik een beetje heimwee naar het houtbewerkingsbedrijf van mijn vader… Maar, de jongens die de entree opknappen zitten min of meer op schema; het glas en cortenstaal zijn onderweg en het logo komt er in januari op. Wordt ook mooi denken we, we kunnen niet wachten!

Er is maar liefst 2,1 kilometer elektriciteitsbuis in gegaan en dat betekent dat er 6,3 kilometer draad getrokken is. Er zijn zo’n dikke 4000 manuren in gaan zitten, een halve kilometer achterhout en liters verf waarvan je denkt: waar zit dat dan eigenlijk? En onnoemelijk veel lijm, schroeven en andere klein gesnor. Er is 108 liter koffie geschonken, 11 kilo dikke speculaas gesnoept, 5 kisten mandarijnen gesavoureerd, 70 liter soep gegeten en dan noemen we al het andere snaaiwerk maar niet. Oude stoelen en deuren zijn meegenomen dan wel weggegeven, schemer- en wandlampen staan bij de kringloop. We zitten alleen nog met 12 barkrukken in onze maag. En ja, in de herentoiletten is er iets faliekant fout gegaan maar dat zie je wel als je daar ooit komt. Wij hebben er hartelijk om gelachen, het is niet anders…

Terug naar ons ‘gewone’ werk. Zondag 23 december is het de traditionele uitverkoop, we hebben nog een paar plekken met de lunch. Daarna gaan we ondersteboven liggen om op 3 januari vrolijk te gaan mise-en-placen zodat iedereen vanaf 4 januari weer van harte welkom is. Zoals elk jaar zijn we ook al aan onze sterk-ijs-gebeden begonnen en het draaiboek is bijgewerkt. Hoe dan ook; in het nieuwe jaar koersen we op het 50-jarig bestaan van De Watergeus af. Het was óf een openingsfeest na de verbouwing, óf het 50-jarig bestaan op 1 april 2019. We kozen ‘en l’honneur des fondateurs’ voor het laatste! Al die bloemen en lieve kadootjes afgelopen weken waren dus spontane acties van familie, vrienden & gasten waarvoor onze hartelijke dank!

Goed, dit was het laatste verbouwingsverhaaltje. Nu eerst jullie allemaal maar weer eens in de watten leggen. Mooie gerechten koken, fijne wijnen schenken en leuke dingen bedenken. We hopen dat jullie gezellige Kerstdagen hebben en dat we met z’n allen met vertrouwen 2019 tegemoet kunnen zien!

Fashion & food

Donderdag 21 maart 2024 organiseren we samen met Rosa Underwear een lingerie­­- en badmodeshow in combinatie met een welkomstdrankje, diner en koffie. € 39,50 per

Lees meer »

Wij zoeken collega’s!

We hebben een fijn team, gerestyled restaurant, aardige gasten en fantastische leveranciers die de mooiste ingrediënten brengen. We houden van stijl, creativiteit, smaak en humor.

Lees meer »