7 november 2018 / We gaan alweer de eerste week doormidden zagen

Wat is er hard gewerkt door iedereen! Hulde!

We schrijven maandag 5 november 2018 6:00 uur. Aannemer Stefan van der Helm stapt binnen en kijkt verbijsterd in de rondte: ‘Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt gisteren!’ Alle stoelen, tafels, kasten, glazen, flessen zijn op één of andere manier opgeborgen. Stapels hout van het plafond, de wanden en de bar liggen buiten op de containers te wachten, zij aan zij met de toiletpotten en ander gedoe. We waren wel bijna de lucht ingegaan toen het met het gas afsluiten niet helemaal goed ging, maar ach, dat is een kleinigheidje… Net zo als toen er een afsluiter van de verwarming aan gort gedraaid werd; het kan maar beter nu gebeuren dan in december toch? Buiten is het, voor de verandering, 20 graden dus kunnen we best zonder verwarming, geen probleem.  

Terug naar maandag 6:00 uur. De koffie is gezet, het ‘bouwkantoor’ ingericht en langzaam wordt De Watergeus bevolkt door een heel regiment timmerlui, loodgieters en elektriciens.  Stefan van der Helm voert de boventoon en om 7:30 uur is het geluid van boormachines, breekhamers en aanverwant te horen. We dreunen de hele dag en containers rijden af en aan. Het is goed geregeld; dat begrijpen we na een uur al.

Leroy van Installatietechniek Gresnigt heeft het elektrische heft in handen. Ik kijk verbijsterd naar de tekening. ‘Goh, het is écht een vak!’ en ik roep erachteraan dat ik in een volgend leven elektricien word, alleen al om het maken van de tekening en het uitvogelen waar alles zat, zit en moet komen. Als je naar het gekriebel op de tekening kijkt denk je dat het nooit goed komt, maar, na 2 dagen is het wel duidelijk: ook dàt komt goed!

De Watergeuzen zelf zijn ook met een man/vrouw of 10 paraat. Ze slepen, sjorren, scheppen, stoffen en slopen naar hartenlust. Het vordert snel, het is ongelooflijk hoeveel materiaal eruit komt, dat er nog ergens een gast heeft kunnen zitten is een raadsel.

Enfin. Kuijf Milieudiensten rijdt af en aan en neemt de hele santenkraam mee. Het gaat voorspoedig, ik kan niet anders zeggen en vanachter mijn boekhoudbureau (ik moet tenslotte heel oktober uitpluizen omdat we die maand een papieren kassa hadden en een juiste btw aangifte moet gedaan… ) hoor ik ze fluiten, zingen en hard lachen. Vooral Stefan is in zijn sas en dat is ontzettend geinig.

Zo dadelijk bouwvergadering met de mannen. Zin in!

Fashion & food

Donderdag 21 maart 2024 organiseren we samen met Rosa Underwear een lingerie­­- en badmodeshow in combinatie met een welkomstdrankje, diner en koffie. € 39,50 per

Lees meer »

Wij zoeken collega’s!

We hebben een fijn team, gerestyled restaurant, aardige gasten en fantastische leveranciers die de mooiste ingrediënten brengen. We houden van stijl, creativiteit, smaak en humor.

Lees meer »